8. januar 2025 inviterer Stiim Aqua Cluster medlemmer og havbruksnæringen ellers til inspirasjonssamling, endags konferanse med fokus på fremtidens havbruk. Konferansen foregår på Clarion Hotel Air på Sola, i gåavstand til Stavanger lufthavn Sola. Før middag kommer Henrik Ingebrigtsen og inspirerer oss til videre innsats.
Prisen for å delta er kr. 2750,- eks.mva. for medlemmer i Stiim Aqua Cluster. Eksterne deltakere betaler kr. 3500,- eks mva. Prisen inkluderer pausemat, lunsj og treretters middag med drikke.
Vi vil påstå at Stiim-klyngen har Norges sprekeste medlemsbedrifter innenfor en rekke områder, og 8. januar samles klyngen til inspirasjonssamling der vi har fått med oss Henrik Ingebrigtsen. Eldstemann i den verdenskjente «løpertrioen» har gjennom 2010-tallet vært en av Europas beste på mellomdistanseløp. I 2012 ble han Europamester på 1500 meter for menn, og han har deltatt i sommer-OL i 2012 og 2016. I tillegg har han vunnet hele ni norgesmesterskap på ulike distanser. Henrik Ingebrigtsen deler åpent og ærlig om sitt liv, veien fra målsetting til seier, og om hva som skal til for å nå litt lenger.
Programmet avsluttes med treretters middag kl. 17:00-19:30. Dermed er det mulig å rekke fly hjem om du skal til Oslo, Bergen eller Trondheim og ikke ønsker å overnatte på Clarion Hotel Air. Ønsker du overnatting til rabattert pris kan du booke det via lenken i mailen du mottar når du har meldt deg på medlemsmøtet.
Programmet for medlemsmøtet er ennå under utarbeidelse, men overskriftene for temabolkene er på plass allerede. Klyngens motto er «Sammen skaper vi framtidens havbruk – og en eventyrlig vekst nasjonalt og internasjonalt» – og det tar vi utgangspunkt i når vi samles på Sola 8. januar.
Trine L. Danielsen er leder i Stiim Aqua Cluster. Hun startet i Blue Planet i 2015 og var med på å etablere og bygge opp Blue Planet Academy. I februar 2020 gikk hun fra jobben som CEO i BluePlanet Academy til stillingen som statssekretær for fiskeri- og sjømatministeren i Nærings- og fiskeridepartementet. Trine Danielsen har også vært CCO i BluePlanet Academy med ansvar for marked og utvikling.
Silje Båtsvik Risholm, Bellona
Martin Bua Rønhovde, Stiim Aqua Cluster
Prosjektleder-trainee i Blue Planet/Stiim Aquacluster. Utdannet sivilingeniør i havbruk fra Universitetet i Bergen og skrev master om genetikk i sukkertare. Brenner for lavtrofiske arter og muligheter for å redusere næringens miljøavtrykk. Med-gründer i Urban Ocean som tilbyr marine restaureringstjenester. Rådgivende styremedlem i MariHealth Solutions som leverer bioinformatisk analyse av fiskehelse.
Grunde Bruland, Law.no Advokatfirma
Grunde Bruland har lang erfaring og kompetanse om alle rettslige sider ved sjømatnæringen, herunder de regulatoriske sidene og alle de kontrakter som næringen inngår. Han har vært en del av næringens kraftige vekst, ikke minst med sin bistand i flere større transaksjoner og nye konsesjoner. Grunde er ni år på rad kåret til Norges beste advokat innen fiskeri- og havbruk. Legal500 anser Grunde som en «leading individual» innenfor fiskeri og akvakultur i Norge. Han har tidligere ledet Wikborg Reins sjømatavdeling i mer enn 10 år.
Ingunn Sommerset, Veterinærinstituttet
Ingunn Sommerset har siden 1. oktober vært konstituert avdelingsdirektør for fiskehelse og fiskevelferd ved Veterinærinstituttet. Hun har før det ledet Veterinærinstituttets seksjon for forskning på akvatisk biosikkerhet. Sommerset har også vært redaktør for Fiskehelserapporten, og er nå i kraft av ny stilling, ansvarlig redaktør for rapporten.
Stian Rognlid, Aquaticode
Stian Rognlid er daglig leder i Aquaticode, et selskap som utvikler og selger kunstig intelligens for akvakultur. Stian brenner for innovasjon og har erfaring som investor i gründerselskap, ledelseskonsulent og fra Skretting. Han har høstet internasjonal erfaring fra USA, Brasil og Irland før han bosatte seg i Rogaland. Han har masterutdanning i business fra Universitetet i Tromsø.
Celine Lorentsen, NordicDX
Celine Lorentsen er laboratorieleder i start-up selskapet Nordic DX. NordicDX var en av deltakerne i vekstprogrammet Ocean of Opportunities i 2024. Selskapet utvikler forenklede metoder for testing og diagnostikk både for helsesektoren og akvakulturnæringen. Celine Lorentsen har en mastergrad i biologisk kjemi fra UiS.
Helene R. Langehaug, Nansensenteret
Helene R. Langehaug er utdannet oseanograf. Hun tok doktorgrad i fysisk oseanografi ved Universitet i Bergen i 2011, mens hun var ansatt ved Nansensenteret. Hennes forskningsfaglige bakgrunn er havsirkulasjon og vannmasser i Nord-Atlanteren og Det arktiske middelhav. Hun er særlig interessert i variabilitet og mekanismer i havet og i hvilken grad dette er representert i globale klimamodeller og klimavarsel.
Ragnar Tveterås, UiS
Ragnar Tveterås er professor i industriell økonomi ved Handelshøgskolen UiS. Han var med på å skrive innspill til sin første NOU som 25-åring og har viet mesteparten av sin yrkeskarriere til arbeid med samfunnsøkonomien i hav, fiskeri og sjømat. Tveterås har ledet en rekke forskningsprosjekt, blant annet Grønn Plattform-prosjektet «Lavutslipps verdikjede for havbruk til havs».
Tormod Skålsvik, Nova Sea
Tormod Skålsvik er forretningsutvikler i Nova Sea og har ansvar for utviklingsprosjektene i selskapet. Han har tidligere vært seniorrådgiver i Akvaplan-niva. Skålsvik har en bachelor og master i havbruk ved Nord universitet og har bred erfaring fra operativt sjø- og landbasert fiskeoppdrett, marin forskning, rådgivning og administrasjon.
Leif Kjetil Skjæveland, Skretting
Leif Kjetil Skjæveland er samfunnskontakt og bærekraftansvarlig i Skretting Norge. Fôrselskapet Skretting ble i år for tredje på rad utpekt til klimavinner på Klimaindeksen, som utarbeides av revisjonsselskapet PwC. Leif Kjetil Skjæveland Han representerer også Skretting i Råvareløftet, som i juni gikk sammen med landbruksnæringens fôrindustri i «Blå-grønt fôr-forum».
Ole Arthur Vaage, RagnSells
Ole Arthur Vaage har utdanning fra BI, grønn logistikk og markedsføring. Kommer fra kommunikasjon og reklamebransjen med 25 års erfaring derifra. I 2017 startet han AQUAPRO som skulle samle opp og frakte slam, fiskeskit og fôr-rester fra åpne merder i sjø, til lands for bearbeiding til nye produkter. Dette ble gjennomført i nettverket ARAL som Ole Arthur tok initiativ til å starte i 2020.I dag arbeider han med å finne løsninger på ha som er den beste foredlings metoden for å skape nye verdikjeder for fiske-skit.
Eivind Helland, Blue Planet
Thord Håkon Bakke, Blue Planet
Thord Håkon Bakke er utdannet sivilingeniør i havbruk fra Universitet i Bergen og jobber i dag som prosjektleder i Stiim Aqua Cluster/Blue Planet hvor han blant annet leder arbeidet med den nye videodelingsplattformen Bluetalk. Han har tidligere hatt internship i både AKVA Group og DNV. I tillegg er han en av grunnleggerne bak Urban Ocean – en start-up som jobber med småskala havbruk/restaurering i urbane marine områder.