Nyheter

11. juni 2024

AquaNext er i gang!

Det blir akvakultur tre dager til ende i Stavanger Forum denne uken. I dag gikk startskuddet for AquaNext 2024 med flere konferanser og utstilling.

Les mer ›

11. april 2024

Aqua Next 2024 konferansen er klar!

Konferansene under AquaNext blir en unik møteplass der oppdrettere, leverandører, politikere og forvaltning samles for å sette agendaen for en bærekraftig utvikling innen akvakultur.

Les mer ›

2. februar 2024

Stiim styrker teamet med Trainee SørVest

Høsten 2022 kom Andrea Viga Søndenå til Blue Planet og Stiim som nyansatt trainee gjennom Trainee SørVest. Thord Håkon Bakke ble rekruttert året etter. Traineeordningen styrker Stiim-teamet.

Les mer ›

11. desember 2023

Norsk paviljong på AquaSur 2024

Det er fortsatt plass på den norske paviljongen på AquaSur-messen i Chile 19.-21. mars. Innovasjon Norge arrangerer også markedsbesøk i Chile uken etter AquaSur.

Les mer ›

27. november 2023

Prisdannelse laks og regnbueørret

Økonomiprofessorene Bård Misund og Stiim Aqua Cluster har sett på prisdannelse i markedene for oppdrettslaks og regnbueørret. Nå er det klart at Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) vil oppnevne prisrådet for havbruk før jul.

Les mer ›

20. oktober 2023

Nytt og nyttig på Stiim Aqua Pub

Deltakerne på gårsdagens Stiim Aqua Pub ble litt klokere på det nye BAT-regelverket for utslipp fra næringsmiddelbedrifter og Cargills globale forskningsvirksomhet innenfor akva-området.

Les mer ›

18. oktober 2023

Bli med på Stiim Aqua Pub i Stavanger

Torsdag 19. oktober kl. 17-19 blir det Stiim Aqua Pub i andre etasje på Cardinal Pub – denne gang er presentasjonene ved Renate Kvingedal fra Cargill og Torbjørn Munkejord Pedersen fra Norconsult

Les mer ›

27. september 2023

Stiim Aqua Pub 19. oktober i Stavanger

Nye EU-krav til renseteknologi for næringsmiddelbedrifter får også konsekvenser for norsk oppdrettsnæring. 19. oktober får du høre om BAT-AEL og hva vi videre kan forvente av utslippskrav til næringen.

Les mer ›

21. august 2023

Havbruk på politisk møtearena

Arendalsuka er stedet der næringsliv, foreningsliv og interesseorganisasjoner er til stede for å vise seg for politikere og presse. I år deltok Stiim Aqua Cluster for første gang.

Les mer ›

15. august 2023

Alle er enige om å gi gass for havbruk til havs

– Vi har vunnet i naturressurs-lotteriet for noe som kan bli et nytt industrieventyr. Men vi må ville det – vil vi det? spurte debattleder Harald Minge før han satte i gang debatten om havbruk til havs på Arendalsuka.

Les mer ›

3. mai 2023

Stiim Aqua Pub i Oslo 25. mai

Havbruk til havs er tema på Stiim Aqua Pub i Oslo 25. mai. Kristine Hartmann i SalMar Aker Ocean og Stål Heggelund fra Norsk Industri holder kveldens presentasjoner.

Les mer ›

15. februar 2023

Juryen får en vanskelig oppgave

Fornybar energi, tareproduksjon, kråkebolleoppdrett, løsninger for luseproblematikk og værvarsling for havet er noen av mange spennende konseptene som ble presentert på Ocean of Opportunities kick-off.

Les mer ›

22. desember 2022

Gode ønsker for 2023

I Stiim har vi lagt bak oss et innholdsrikt år der antallet medlemsbedrifter og aktiviteter i klyngen har satt ny rekord. Nå takker vi for det gamle og går det nye året i møte med forventning.

Les mer ›

28. oktober 2022

Fagseminar om grunnrenteskatt på havbruk

24. november inviterer Stiim Aqua Cluster og Stavanger kommune til fagseminar om grunnrenteskatt på havbruk. Klyngen vil sende høringsuttalelse til regjeringens forslag og inviterer medlemsbedrifter til å gi innspill.

Les mer ›

21. september 2022

Stiim setter kursen mot Færøyene

26.-28. september tar Stiim Aqua Cluster med seg norsk oppdrettsteknologi til Færøyene for å møte oppdrettere og presentere norske leverandørbedrifter som har mål om økt eksport.

Les mer ›

21. september 2022

På tide å tenke på trainee i 2023

Er din bedrift lokalisert på Sørvestlandet og trenger kompetanse? Da er det på tide å vurdere vårt traineeprogram. 28. september er det informasjonsmøte i Havets Hus.

Les mer ›

4. mai 2022

HavExpo 2022 – En spennende møteplass for fiskeri- og oppdrettsnæringen

En rekke av Stiim sine medlemsbedrifter stiller med egen stand eller for å holde innlegg under HavExpo 2022. HavExpo er en ny, internasjonal messe for norsk fiskeri og havbruk. Messen skal være en spennende møteplass for fiskeri- og oppdrettsnæringen, og den går over tre effektive dager fra 10. til 12. mai med over 350 stands og et omfattende og spennende konferanseprogram.

Les mer ›

9. mars 2022

Velkommen til Stiim Aqua Pub i Oslo!

Stiim har medlemsbedrifter i hele landet, og denne gangen tar vi med oss Stiim Aqua Pub til Oslo. Onsdag 30. mars ønsker vi deg hjertelig velkommen til en hyggelig og sosial kveld med faglig påfyll fra tre medlemsbedrifter på The Dubliner.

Les mer ›

22. februar 2022

Dialogmøte om havbruk til havs

Prosjektleder Marius Dalen fra Nærings- og fiskeridepartementet presenterte status for arbeidet med havbruk til havs på dialogmøte med Stiims medlemsbedrifter sist uke.

Les mer ›

9. februar 2022

Stiim Frokostseminar 17. mars

Nå kan vi igjen ønske velkommen til både fysisk frokost i Havets Hus og digitalt frokostseminar. 17. mars vil Fiskevelferd AS, SubC3D og ACD Pharma presentere seg.

Les mer ›

16. desember 2021

Vil videreføre eksportsatsing

Femte og siste samling i Stiims eksportprogram «Eksport i kikkerten» ble arrangert denne uken. Satsingen på internasjonalisering og eksport fortsetter i 2022.

Les mer ›

17. november 2021

– Vi må få til god kunnskapsdeling

Harald Takle fra Cermaq delte selskapets og personlige erfaringer med lukket produksjon i sjø. Han tok også til orde for kunnskapsdeling for å fremme teknologiutvikling i bransjen.

Les mer ›

28. september 2021

Kartlegger risikostyring i havbruksnæringen

Proactima går nå i gang med en spørreundersøkelse blant norske laks- og ørretprodusenter og teknologileverandører for å se på status for risikostyring i næringen. Snart dukker spørreskjemaet opp i e-posten til cirka 150 personer.

Les mer ›

10. juni 2021

Deler erfaringer med luseskjørt

23. juni skal erfaringer med bruk av luseskjørt diskuteres, og foreløpige resultater fra prosjektet EFFEKTIV skal legges fram på workshop i regi av FHF og Akvaplan-niva.

Les mer ›

25. mai 2021

Stort behov for investeringer for å lykkes med blå vekst frem mot 2040

Rogaland har 25,4 prosent av Norges totale andel sysselsatte tilknyttet havøkonomien og står for 59,9 prosent av verdiskapingen i havnæringene i Norge. Det meste er tilknyttet olje- og gassvirksomheten. Regionbanksjef Terje R. Fanebust i DNB ser behovet for kraftig omstilling for å dekke «havgapet» som vil komme.

Les mer ›

9. juni 2020

– Næringen står klar til å skape nye arbeidsplasser

En oversikt i den nyeste utgaven av Rosenkilden viser at det er mulig å skape 30.000 nye arbeidsplasser i regionen. Klyngeleder Andreas Heskestad var i dag gjest i Næringsforeningens tv-sending og fortalte om potensialet for vekst innen havbruksnæringen.

Les mer ›

5. mai 2020

Full fart i det nye bransjenettverket FLO SJØ

Stiims nye bransjenettverk FLO SJØ for aktører innen flytende lukket oppdrett i sjø gir bedriftene i nisjen en felles stemme i arbeidet for bedre rammebetingelser og en plattform for kunnskapsdeling og erfaringsutveksling.

Les mer ›

16. mars 2020

Gir gratis tilgang til BluePlanet Academy

I forbindelse med at alle skoler nå er stengt på grunn av Korona-epidemien stiller BluePlanet Academy e-læringsverktøyet sitt gratis til disposisjon for alle lærere og elever i videregående som har Naturbruk og akvakultur.

Les mer ›

29. januar 2020

Havvind og havbruk til havs gir nye og store muligheter

– Alt ligger til rette for at Norge skal bli ledende innen havbruk til havs. Men industrien er helt avhengig av nye arealer for vekst, sa Stål Heggelund fra Norsk Industri da han ønsket velkommen til konferansen «Havrommet – havvind og havbruk til havs» i Egersund i går.

Les mer ›

9. desember 2019

Stiim inviterer til AquaPub

9. januar inviterer Stiim Aqua Cluster til AquaPub på Cardinal Pub & Bar i Stavanger. Velkommen til faglig og sosialt treff i hyggelige omgivelser.

Les mer ›

15. november 2019

Havbruk til havs

Stiim Aqua Cluster og Norsk Industri sendte 15. november inn felles høringsuttalelse til Fiskeridirektoratets foreløpige områder avsatt for havbruk til havs, hvor det ble argumentert for at myndighetene må åpne opp for stegvis utvikling og behovet for å komme raskere i gang på utvalgte testområder.

Les mer ›

4. november 2019

Snart klart for investordag

20. november er siste samling i vekstprogrammet Ocean of Opportunities Vestlandet. Da skal ni spennende havbruksselskaper presentere seg for investorer.

Les mer ›

7. august 2019

Stiim Aqua Technology Day

Over 100 er påmeldt til Stiim Aqua Technology Day mandag 19. august. Både nasjonale og internasjonale oppdrettsselskaper deltar.

Les mer ›

6. juni 2019

Stiim Aqua Cluster Technology Day

19. august, like før Aqua Nor går av stabelen i Trondheim, inviterer Stiim Aqua Cluster internasjonale og nasjonale oppdrettere til heldags konferanse i Stavanger.

Les mer ›