Nylig kunne Stiim Aqua Cluster markere at antallet medlemmer nå har rundet 185. Minst like gledelig som at flere blir medlemmer, er at medlemsbedriftene kommer fra hele kyst-Norge og fra hele verdikjeden innen havbruk. Den siste tiden har blant annet Langøylaks, Ecto, Metallteknikk, Viking Aqua, Norbit og Benchmark Genetics Norway meldt seg inn i klyngen.

Kjetil Rosvold utenfor Havets Hus i Stavanger, der Norbit Aqua nå har etablert avdelingskontor. Firmaets logo har kommet opp på veggen, sammen med logoen til Stiim og andre bedrifter på huset.

Norbit er en av de aller nyeste medlemsbedriftene i Stiim. Norbit er et børsnotert selskap med totalt 450 ansatte fordelt på 15 land. Hovedkontoret er i Trondheim. Den røde tråden i selskapets virksomhet er produksjon og salg av markedsledende undervannsteknologi slik som bla sonarer til bruk for kartlegging og overvåking av havbunn. Norbit Aqua produserer og selger lys til oppdrettsbransjen, både i sjø og på land, og er bransjens lengstlevende lys produsent. Produksjonen skjer på 3 ulike fabrikker i Trondheims regionen.  

Norbit ansatte for en stund siden Kjetil Rosvold som salgsdirektør i Norbit Aqua. Han kommer fra jobben som salgsleder i Stiim-medlemsbedriften Fishency Innovation. Med ansettelsen av Kjetil etablerte Norbit avdelingskontor i Havets Hus i Stavanger. Selskapet meldte seg samtidig inn i Stiim Aqua Cluster.

Potensiale for vekst i regionen

– Da Norbit etablerte seg i Stavanger, var det naturlig å melde seg inn i klyngen. I Rogalands-regionen har vi mange spennende kunder, og vi ser potensiale for vekst. Konsernet har også kunder i Rogaland innenfor andre sektorer som olje- og gass og fornybar, pluss offentlig sektor, sier Kjetil Rosvold.

Norbits logo er nå på plass over inngangspartiet på Havets Hus sammen med logoen til Stiim og andre leietakere i bygget.

Kjetil Rosvold kjenner godt til Stiim fra tidligere, og har et godt tips til både nye og mer erfarne medlemsbedrifter:

– Meld dere på AquaNext konferansen om ny havbruksteknologi som Stiim og Norsk Industri arrangerer 14. og 15. november i år. Konferansen gir godt faglig utbytte, og ikke minst muligheten til å utvide eget klyngenettverk.