Tekna, Blue Planet og Stiim Aqua Cluster inviterer til åpent havseminar med tittelen «Blå mat på grønt vis» i Havets Hus i Innovasjonsparken tirsdag 27. september klokken 14:00-17:00.

Vår dyktige konferansier og havbruksentusiast Arne Hjeltnes loser oss gjennom et program som tar opp bærekraft, rekruttering og entreprenørskap. Etter at det faglige programmet er over blir det mat og mingling. Arrangementet er en del av programmet til Forskningsdagene i Rogaland. Det er gratis og åpent for alle.

Les mer og meld deg på havseminaret her

I 2022 er «hav» valgt som tema for de nasjonale Forskningsdagene. Arrangørene ønsker å vise hva som skjer innenfor havbruksbransjen for å finne gode løsninger på utfordringer knyttet til matproduksjon. Det vil være fokus på bærekraftig produksjon av sjømat som bygger på forskning, teknologisk innovasjon og entreprenørskap. Vi tar også opp rekruttering til næringen og havbrukets betydning for matfylket Rogaland.

På seminaret får du vite mer om:

  • Bærekraft i havbruksnæringen
  • Flinke folk. Hvordan sikrer vi rekruttering til næringen?
  • Entreprenørskap i næringen

Målgruppe:

  • Representanter for havbruksnæringen
  • Ansatte i fylkeskommunen og hos Statsforvalteren
  • Studenter
  • Skolerådgivere og lærere
  • Alle som er interessert i havbruksnæringen

Vi tar forbehold om eventuelle endringer i programmet.

Havets Hus/Måltidets Hus i Innovasjonsparken på Ullandhaug (Richard Johnsensgt. 4, 4021 Stavanger) er enkelt å nå med offentlig transport

Program:

14:00 Velkommen ved Tekna og Blue Planet

Arne Hjeltnes loser oss gjennom programmet.

14.05 – 15.05 Bærekraft på agendaen

  • Arbeidsmarkedet i Rogaland og bærekraftig utvikling av mat- og havbruksfylket Rogaland. Tone Grindland, Regiondirektør, NHO Rogaland
  • Ny teknologi for bærekraftig sjømat. Ståle Økland, Group Director of Communications and Sustainability, AKVA group ASA
  • Havbruk, kunnskap og utvikling. Nils Fredrik Vestvik, BluePlanet Academy AS

15.05 – 15.35 Entreprenørskap

  • Jenter i akvakultur og startups. Mia Guttorm Moseng, General Manager Norway, Sensor Globe
  • FirshGLOBE – en del av løsningen. Tor Hellestøl, Daglig leder, FishGLOBE
  • Microalger – for bærekraftig fôr og fiskehelse. Rune Haddeland, CEO, MicroA

15.35 – 15.55

Kaffepause

15.55 – 17.00 Flinke folk

  • Rekruttering til tekniske havbruksfag. Karoline Sjødal Olsen, Daglig leder, Blue Lice og leder for faggruppen Tekna Havbruk og fiskehelse
  • Tittel kommer. Johanna Magdeli Pettersson Utvær, Tango/Fish n’Cow, med på det norske junior kokkelandslaget
  • Festivalglede og bærekraft. Maren Skjelde, Daglig leder, Gladmat
  • Diskusjon – hvordan få de flinke folkene til å velge havbruk, teknologi og matfag?

17.00 – 18.00 Mat og mingling

Påmelding