For første gang deltar Stiim Aqua Cluster på Norges største matfestival, Gladmat, i Stavanger. Fire dager til ende presenterer vi norsk sjømat og havbruksnæringen for et bredt publikum i Havbruksteltet fra 28. juni til 1. juli. Havbruksteltet står i området Kokepunktet, like ved Skur 6 ved Strandkaien 61.

Andrea Viga Søndenå og Tarald Kleppa Øvrebø i Stiim gleder seg til å møte klyngemedlemmer, presentere havbruksnæringen og selge fiskesuppe i Havbruksteltet under Gladmatfestivalen.

På standen blir det hver dag fra kl. 12-21 salg av fiskesuppen til kjendiskokk og tv-programleder Kjartan Skjelde. Det blir også salg av drikke, konkurranse med fine premier og musikalsk underholdning. Torsdag 29. juni inviteres alle klyngens medlemmer til Stiim Aqua Pub i havbruksteltet klokken 17:00-19:00.

Havbruksteltet er et samarbeid mellom Stiim Aqua Cluster og Bremnes Seashore, Grieg Seafood Rogaland, Mowi, Skretting, Havets Hus og Eidesvik Laks. Norges Sjømatråd støtter Havbruksteltet gjennom Godfisk.no På teltveggene i teltet finner du fakta om havbruksnæringen, og du møter ansatte i Stiim og Blue Planet på stand. Hvis du vil delta i konkurransen for å vinne premier fra Grieg Seafood og Bremnes Seashore, scanner du QR-kodene på standen og ser en eller flere korte faktafilmer om oppdrettsnæringen. Deretter svarer du på tre spørsmål og fyller ut navn og telefonnummer. Det trekkes ut premier annenhver time.

Lørdag 1. juli kl. 14:00 deles det ut gratis smaksprøver av SALMA laks fra Bremnes Seashore. Salg av deilig fiskesuppe blir det hver dag.

– Vi er så heldige å ha fått kjendiskokk Kjartan Skjelde til å lage en deilig fiskesuppe som skal selges på standen, med blåskjell og kveite levert av Lerøy og Sterling White Halibut, sier prosjektleder Andrea Viga Søndenå i Stiim Aqua Cluster.

Ordføreren heiser Gladlaksen

Havbruksteltet åpner onsdag 28. juni kl. 12:00. Klokken 15 samme dag kommer Stavangers ordfører Kari Nessa Nordtun til teltet for å heise «Gladlaksen», en to meter lang laksefigur som skal «sprelle» fra en flaggstang ved Havbruksteltet. Tidspunkt for heising av Gladlaksen vil bli kunngjort på Stiims facebookside og LinkedIN.

Hver dag kl. 17-18 blir det gratiskonsert i Havbruksteltet ved blues- og americanaartist Olav Larsen. Olav Larsen skriver sin egen musikk og er inspirert av alt fra bluegrass og klassisk country til nåtids americana og pop. Larsen spiller også første timen på Stiim Aqua Pub torsdag 29. juni kl. 17-18.

Grieg Seafood Rogaland Foto: Tommy Ellingsen

Besøk et oppdrettsanlegg

Hvordan funker egentlig lakseoppdrett i 2023? Hvordan ser det ut på et oppdrettsanlegg? Hvordan jobber havbruket med bærekraft for å bli bedre?

Grieg Seafood Rogaland inviterer Stavangerfolk, Rogalendinger og andre interesserte til besøk på et av sine anlegg under Gladmat. Det blir avgang i båt fra Vågen i Stavanger fredag 30. juni kl 11.00, og beregnet retur til kl 13.00.

Påmelding senest tirsdag 27. juni her
Det er begrensede plasser på båten, og første mann til mølla kommer med. Grieg Seafood Rogaland tar direkte kontakt med alle som får plass.