I vår ble fem selskap valgt ut som deltakere i Stiim Aqua Clusters vekstprogram Ocean of Opportunities. Med seg på reisen har de hatt mentorer med lang erfaring og inngående kunnskap om norsk og internasjonal havbruksnæring. I går var «finaledagen» der fire av selskapene, Harbor, Inseanergy, Kelpinor og Sensor Globe Norway, presenterte seg for investorer og publikum på Stiim Aqua i Trondheim. Det femte selskapet, Urchinomics, hadde ikke anledning til å være til stede på gårsdagens Stiim Aqua Pub på Krambua.

Prosjektleder Tarald Kleppa Øvrebø fortalte om vekstprogrammet Ocean of Opportunities og introduserte selskapene.

Det var 80 påmeldte, og fullt hus i Kongestua i Krambua i går kveld. På gårsdagens Aqua Pub deltok også fire av mentorene som har fulgt selskapene tett opp igjennom programmet; Magnus Devold (Harbor), Vibecke Bondø (Inseanergy), Eivind Helland (Kelpinor) og Erlend Sødal. Vibecke Bondø, har nå også gått inn i styret i Inseanergy, selskapet som hun har vært mentor for.

Potensielle investorer var spesielt invitert til arrangementet. Flere av selskapene har mål om å hente inn kapital for vekst i nær fremtid. Praten gikk livlig rundt bordene etter at presentasjonene var over, og stemningen var god.

I 2024 går Stiim i gang med ny runde av Ocean of Opportunities-vekstprogrammet i 2024. På www.oceanopp.no kan du lese mer og finne ut om programmet er noe for din bedrift.

Torsdag 24. august på Aqua Nor ble Sensor Globe Norway og det canadiske morselskapet Marin X Inc tildelt Stiftelsen Nor-Fishings innovasjonspris på 100.000 kroner.

Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran overrakte prisen. Han trakk frem at Sensor Globe er et verktøy som kan bidra til å redusere dødelighet når fisken håndteres, og at globen gir god overvåking under transport og avlusing.

– Det er en stor ære for oss å kunne komme hit til Norge for å motta denne prisen. Hele teamet har jobbet knallhardt for å komme dit vi er i dag. Å få denne prisen gir oss et stort momentum på veien videre, sa Aleksandr Stabenow, en av gründerne bak selskapet Marine X til iLaks etter prisutdelingen.

Sensor Globe og morselskapet Marine X Inc fikk årets innovasjonspris under Aqua Nor. (Foto: Sigurd Vik)