Havbruksnæringen og sunn sjømat skapte begeistring på matfestival
Havbruksteltet viste fram Stiim Aqua Cluster og norsk sjømat overfor tusenvis av glade mennesker på Norges største matfestival i Stavanger.
I løpet av fire dager, fra onsdag 28. juni til lørdag 1. juli, var tusenvis av mennesker innom Havbruksteltet på Gladmat-festivalen i Stavanger. Ansatte fra Stiim stod på stand og fikk i løpet av fire hektiske dager fra kl. 12-21 truffet både klyngemedlemmer og en rekke nysgjerrige festivaldeltakere som tok turen innom teltet. Det ble solgt totalt 3800 porsjoner av suppen, og hver eneste dag ble suppen utsolgt fordi etterspørselen var så stor. Den siste festivaldagen. lørdag 1. juli, gikk de tomme for suppe i Havbruksteltet allerede kl. 14.
– Vi kunne nok solgt minst 1000 porsjoner til på lørdagen, sier prosjektleder Andrea Viga Søndenå som sammen med Tarald Kleppa Øvrebø hadde hovedansvar for planlegging og gjennomføring av Stiims stand under Gladmat.
Den store attraksjonen i havbruksteltet var nok uten tvil kjendiskokk Kjartan Skjeldes fiskesuppe, som fikk terningkast 6 av Stavanger Aftenblads matanmeldere.
Havbruksteltet ble til i samarbeid mellom Stiim Aqua Cluster og Bremnes Seashore, Grieg Seafood Rogaland, Mowi, Skretting, Havets Hus og Eidesvik Laks. Norges Sjømatråd støttet Havbruksteltet gjennom Godfisk.no På teltveggene i teltet var det trykket fakta om havbruksnæringen, og besøkende kunne vinne fine premier ved å delta i en konkurranse med spørsmål fra havbruksnæringen. Her kan du se filmene som deltakerne kunne bruke når de skulle svare på konkurransen.
I tillegg til god mat og god stemning, bød Havbruksteltet på god lokal musikk. Blues- og americanaartist Olav Larsen fra Sandnes spilte på standen hver dag fra kl. 17:00. Torsdag 29. juni ble det for anledningen arrangert Stiim Aqua Pub på Gladmat, også det i Havbruksteltet.