Alixa Dostal (Senior Assistant Deputy Minister, Aquatic Ecosystems), Brenda McCorquodale (Acting/Senior Director, Aquaculture Management Directorate – Pacific) og Barry Green (Manager, Aquaculture Policy and Regulatory Affairs) er denne uken på besøk i Norge for å lære mer om og forstå hvordan oppdrettsnæringen forvaltes i Norge. Planlegging, lokaliteter, brakkleggingssoner, MTVB og samarbeid mellom selskap og myndigheter er noe av det som står på agendaen under besøket.

Tirsdag var konsernsjef Andreas Kvame og global kommunikasjonssjef Kristina Furnes i Grieg Seafood vertskap da den canadiske delegasjonen besøkte Griegs nye fôringssentral på Finnøy i Stavanger og det lukkede oppdrettsanlegget FishGLOBE. Eivind Helland fra Blue Planet AS og klyngeleder Trine Danielsen fra Stiim Aqua Cluster deltok også på turen. Trine Danielsen snakke presenterte Stiim-nettverket. Andre tema var produksjonsmetoder, sirkulære verdikjeder, og hvordan ny teknologi kan forbedre fiskehelse og på sikt gi økning i produksjonen.

Etter besøket hos Grieg Seafood Rogaland på Finnøy gikk turen videre med båt til FishGLOBE. Der fikk gjestene omvisning ved gründer og CTO Arne Berge.

– Det er veldig nyttig å dele kunnskap om hvordan akvakulturforvaltningen er i ulike produksjonsland, sier klyngeleder Trine Danielsen. Å få kunnskap om akvakulturforvaltningen i Canada er også nyttig i forhold til «Eksport i kikkerten« og den rollen klyngen har i forhold til å hjelpe medlemsbedrifter med internasjonal satsing.

  • En teknologinøytral miljøfleksibilitetsordning kan være med på å åpne det norske markedet for lukkede løsninger som FishGLOBE, tror administrerende direktør Tor Hellestøl i selskapet. (Arkivfoto)