Tirsdag 24. til torsdag 26. august arrangeres Aqua Nor i Trondheim. Stiim stiller i år ikke med egen stand på messen, fordi det lenge var usikkert hvorvidt pandemisituasjonen ville åpne for messearrangement i august. I stedet improviserer vi og arrangerer Stiim Aqua Pub i Trondheim onsdag 25. august.

Tid: onsdag 25. august kl. 17:00-19:00

Sted: San Sebastian Solsiden, TMV-kaia 9, 7042 Trondheim

Presentasjoner:

  • FishGLOBE – So far, so good, Tor Magne Madsen, FishGLOBE
  • SFD – en trygg havn for fisken, Johan Fredrik Dahle, SFD
  • Mithal – autonom robot for rens av not og rapportering, Leiv Midthassel, Mithal
  • FiiZK- Vegen fremover for FiiZK, Kevin Skarholt, FiiZK

Arrangementet er nå fullt

Stiim Aqua Pub skal være et fast medlemsarrangement cirka en gang i kvartalet, og dette er første gang arrangementet legges til Trondheim. Pubtreffet er en uformell nettverks-møteplass som også gir faglig påfyll i form av nyheter fra medlemsbedrifter i klyngen. Arrangementet er gratis, men alle kjøper selv det de ønsker å drikke. Etter at det formelle programmet er over kan folk mingle og bli bedre kjent med andre medlemmer ut over kvelden.

Servitør Lea ønsker Stiim-medlemmer velkommen til San Sebastian Solsiden i august. (Foto: San Sebastian)

San Sebastian Solsiden følger alle nødvendige korona-restriksjoner, og antallet plasser på pubtreffet er derfor begrenset. Påmeldingene tas imot fortløpende, og det er første mann til mølla frem til alle plassene er fylt opp.

Det blir god variasjon i temaene på presentasjonene i Trondheim, for de tre bedriftene som skal presentere seg har en ganske forskjellig produktportefølje:

SFD har utviklet «Seafarm Pulse Guard» som er et forebyggende tiltak mot lakselusved hjelp av en strømpulsgenerator som inaktiverer lakselusa. I 2021 har SFD 153 strømgjerder i drift døgnet rundt for å beskytte laksen. Johan Fredrik Dahle kommer 25. august på Aqua Pub for å fortelle mer om hvordan selskapets løsning skaper en trygg havn for fisken.

Tor Magne Madsen fra FishGLOBE vil fortelle om utviklingen av en gründers idé om å gjøre laksenæringen bedre ved å utvikle et unikt flytende, lukket oppdrettsanlegg i sjø og selskapets erfaringer så langt.

Mithal AS har utviklet Remora, den første autonome robotiserte notrenseren på markedet. Leiv Midthassel fra selskapet forteller om hvordan groe i noten preventivt stoppes ved hjelp av børster, og hvordan roboten samler sensordata fra hele merden. Dataene kan sammenlignes over tid og fra lokalitet til lokalitet for produksjonsoptimalitet og varsling. Med alltid ren not kan kobberimpregnering kuttes og hydroider og andre vekster vil ikke plage gjellene til fisken mer.

Kevin Skarholt presenterer FiiZK, selskapet som kombinerer erfaring fra leverandør industri og oppdrett, samt akademisk formalkompetanse innen biologi, økonomi, oppdrett, kybernetikk og programmering for å videreutvikle oppdrettsindustrien. FiiZK ble etablert sommeren 2019 som et resultat av sammenslåingen mellom  Infront-X , Botngaard Rantex (det Botngaard noe før hadde kjøpt opp Rantex) og SHM Enabling Solutions. Alle tre selskapene hadde hovedfokus mot oppdrett.  Infront-X har levert programvare til oppretts industrien siden før årtusen skiftet. Rantex har gjennom oppkjøp historie tilbake til 1800 tallet som leverandør av industrisøm.

Infront-X har levert programvare til opprettsindustrien siden før årtusen skiftet. Rantex har gjennom oppkjøp historie tilbake til 1800 tallet som leverandør av industrisøm. Ved årsskiftet  20/21 kjøpte FiiZK opp NWP i Bergen som driver med tekniske tekstiler til havbruk og annen industri.

Selskapet har i dag rundt 135 ansatte og etablerte sitt første kontor utenlands i Skottland i November 2020. FiiZK sine tre hovedsatsingsområder er:

  • Tekniske tekstiler (for eksempel luseskjørt) med tilhørende gjenvinning/gjenbruk
  • Lukkede merder
  • Programvare og konsulenttjenester til oppdrettsindustrien.

Arrangementet ble fullbooket før ferien, men vi kommer tilbake med flere Stiim Aqua Pub-arrangementer i høst!