Kristian Natland er salgs- og markedsansvarlig innen Stiim-bedriften VESO. Han er veterinær, men hadde ikke jobbet spesielt med havbruk før han startet i VESO. Han har lenge interessert seg for feltet, og da han prøvde å finne podcaster som rettet seg mot akvakultur, fant han ut at det ikke var mye på markedet. Slik fikk han idéen til Fiskepodden. Fiskepodden er tilbudet til deg som er interessert i fiskeoppdrett og havbruk, og som vil lære av fagfolk ved å få informasjon på øret.

Jeg tok det opp med ledelsen i VESO, og de var positive. Så spurte jeg Karoline, for jeg følte vi måtte være to. Vi startet Fiskepodden rett før Norge ble lukket ned våren 2020, forteller Kristian Natland. Karoline Skaar Amthor er også veterinær og har jobbet flere år med akvakultur. Sammen har de to nå laget 30 episoder av Fiskepodden, én episode i måneden.

I Fiskepodden kan man blant annet lære om bransjen, om sykdommer og fiskehelse, oppdrett av nye arter, sjømat og forbrukeradferd. Karoline og Kristian får stadig innspill om tema de kan lage nye episoder på.

Vi er invitert til å spille inn en live podcast med publikum på Aqua Nor. Det gleder vi oss til, sier Kristian.

VESO AS ble medlem i Stiim nå i vår. Selskapet er grossist på legemidler og vaksiner til oppdrettsnæringen og leverer også blant annet vask- og desinfeksjonsmidler til landbruk og akvakultur, samt notimpregnering over hele Norge.