Forskningsrapporten om bærekraftig vekst med flytende lukket oppdrett i sjø ble i dag presentert i et webinar i regi av Stiim Aqua Cluster. Rapporten «Bærekraftig vekst i havbruk med lukkede anlegg i sjø» ble lagt frem av professor og prosjektleder Ragnar Tveterås fra UiS.

Les rapporten her

Bak rapporten «Bærekraftig vekst i havbruk med lukkede anlegg i sjø» står økonomer, biologer, jurister og forskere som bringer inn ulik kompetanse til mulighetene og utfordringene ved flytende lukkede oppdrettsanlegg i sjø.

Rapporten er finansiert av DNB, Norsk Industri, Rogaland fylkeskommune, Stavanger kommune og Stiim Aqua Cluster

Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen presenterte myndighetenes refleksjoner rundt temaet bærekraftig vekst med flytende lukket oppdrett. Advokat og partner i Wikborg Rein, Grunde Bruland, holdt et innlegg rundt juridiske premisser for lukkede anlegg og muligheter for endring. CEO i Grieg Seafood ASA, Andreas Kvame tok i sitt innlegg utgangspunkt i potensialet for vekst gjennom kontinuerlig forbedring og teknologiutvikling.