– Det har vært tipp topp å være trainee i Blue Planet og Stiim Aqua Cluster, sier Andrea Viga Søndenå. Hun har nå fått tilbud om fast stilling i Stiims morselskap Blue Planet der hun fra august skal jobbe som rådgiver.

Andrea startet som trainee i august 2022 som del av Næringsforeningen i Stavanger og Universitetet i Stavanger sitt traineeprogram Trainee Sørvest. Hun kom da fra UiB der hun hadde fullført en sivilingeniørgrad i havbruk. Nå søker Blue Planet AS og Stiim etter ny trainee fra og med august 2023. Les stillingsbeskrivelsen her. Søknader på traineestillingen sendes til leder i Blue Planet AS, eivind.helland@blueplanet.no Søknadsfristen er 15. mai.

– Jeg har fått jobbe med mange ulike prosjekter og fått være med på å arrangere ulike aktiviteter og Stiim Aqua Clusters store havbrukskonferanse. I Blue Planet får du være med på veldig mange forskjellige ting. I tillegg er det veldig verdifullt å få et stort nettverk gjennom arbeidet i Stiim. Det er veldig mange flinke folk i næringen, sier Andrea.

Trainee Sørvest

Traineen som ansettes i Blue Planet og Stiim tar del i traineeprogrammet til Næringsforeningen i Stavanger og Universitetet i Stavanger. Programmet går over ett år og omfatter både faglige og sosiale samlinger. For å kvalifisere til programmet må søkerne ha bachelor- eller mastergrad og maksimum tre års arbeidserfaring.

Andrea Viga Søndanå (i midten) har fått et stort nettverk i havbruksnæringen gjennom året som trainee. Her er hun på AquaNext-konferansen i fjor sammen med Mia Guttorm Moseng fra Sensor Globe og leder i Blue Planet, Eivind Helland.

– Trainee Sørvest er en god mulighet til å bli kjent med andre nyutdannede som er i samme situasjon som deg selv, og det er en veldig god mulighet til å få et nettverk i Stavanger for de som ikke kommer herfra. Samlingene er cirka en gang i måneden. Vi har både vært på teater, konsert, curling og pizzarestaurant, og det faglige programmet har blant annet inneholdt tema som lønn og incentiver, grûnderskap og bygging av bedrift, nettverksbygging og presentasjonsteknikk, forteller Andrea.

En unik start på karrieren

Blue Planet søker nå trainee til prosjektlederstilling innen akvakultur som kan ta over etter Andrea. Som prosjektleder vil du blant annet jobbe med videreutvikling av næringsklyngen Stiim Aqua Cluster. Du får en variert hverdag med mange spennende utfordringer og mulighet til å jobbe med selskaper i hele verdikjeden for akvakultur, samt forsknings- og utviklingsmiljøer. Traineeperioden vil være variert og utfordrende og gi deg en unik start på karrieren og tilføre verdi til bedriften du jobber i.

Spørsmål om stillingen kan sendes til andrea.viga@blueplanet.no eller eivind.helland@blueplanet.no

Stillingsbeskrivelsen kan du lese her