Havbruksutvalgets utredning var tema for første presentasjon på sist ukes Stiim Aqua Pub på The Dubliner i Oslo, torsdag 12. oktober. Oppmøtet var godt, noe som tyder på at havbruksutvalgets utredning samt finans-perspektivet på norsk havbruksnæring er noe Stiim-medlemmene ville lære mer om. Og det skulle kanskje bare mangle, for utvalgets forslag kan få stor betydning for havbruksnæringen og næringens videre utvikling.

Johan Kostveit fra Bluefront Equity snakket blant annet om Bluefronts investeringskriterier.

«Ny NOU – betydning for utvikling av havbruksteknologi» var tittelen på presentasjonen til Ingvild Hasnes. Hun er Senior Associate i Advokatfirmaet BAHR og har tidligere jobbet i Nærings- og fiskeridepartementet. Hun gav en god gjennomgang av Havbruksutvalgets rapport, med fokus på forslagene og hvilke konsekvenser de kan få.

Etter presentasjonen av rapporten, gikk turen over til Johan Kostveit. Han er Senior Investment Associate i Bluefront Equity og presenterte selskapet, før han snakket om laksemarkedet og utviklingen fremover. Havbruksutvalgets utredning ble også et tema i Kostveits presentasjon, der konklusjonen var at nye produksjonsmetoder og krav må til for videre vekst. Pub-publikum fikk også lære mer om Bluefronts investeringskriterier og fokus på bærekraft .

Kveldens tredje presentasjon var ved Sigurd Vik i AquaNext AS. AquaNext 2024 arrangeres i Stavanger 11.-13. juni 2024 og skal være en møteplass der verdens ledende aktører innen akvakultur løfter fram dagens og framtidens teknologi og løsninger for bærekraftig sjømatproduksjon gjennom stor expo og konferanse.

Allerede denne uken, 19. oktober, er det klart for ny Stiim Aqua Pub. Denne gang møtes vi på Cardinal Pub i Stavanger kl. 17-19. Klikk her for påmelding

Les mer her