25. april kl. 17-19 er det endelig Stiim Aqua Pub igjen, denne gang på Cardinal Pub i Stavanger. Denne gang får vi nyheter fra medlemsbedriftene Harbor Fence og Scale AQ.

Meld deg på Stiim Aqua Pub

Perlesnormaneten har forårsaket store skader for oppdrettsnæringen i vinter. Nå er Harbor Fence, som hittil har satset på elektromagnetiske felt mot lakselus, samarbeidet med Nofima for å se på om elektromagnetiske felt også kan virke mot maneter. Tarald Kleppa Øvrebø, som er fagsjef biologi i Harbor, hilder innlegg om deaktivering av lakselus og maneter ved elektromagnetiske felt. Harbor har samarbeidet med Nofima om forsøkene med elektromagnetiske felt mot maneter. Harbor er også ett av selskapene som i 2023 deltok i Stiim Aqua Clusters vekstprogram Ocean of Opportunites.

Kveldens andre innlegg er ved kommersiell direktør Olve Christophersen Byre i Scale AQ. Scale AQ har etablert kontor i Havets Hus i Innovasjonspark Stavanger, og Olve kommer for å fortelle om selskapets satsing i Stavanger.

I tillegg kommer Sigurd Vik og gir oss siste nytt om AquaNext 2024, den store havbruksmessen og konferansene som skal arrangeres i Stavanger Forum 11.-13. juni. Sigurd Vik er daglig leder i AquaNext AS.

Etter at presentasjonene er ferdig blir det som vanlig god tid til prat og til å bli kjent med andre medlemmer i Stiim-nettverket. Arrangementet er gratis, og deltakerne kjøper selv det de vil drikke.

PROGRAM

17:00-17:10       Velkommen til Stiim Aqua Pub, v. Stiim Aqua Cluster

17:10-17:30       Deaktivering av lakselus og maneter ved elektromagnetisk felt, v. Tarald Kleppa Øvrebø, fagsjef biologi i Harbor

17:30-17:50       Scale AQ satser i Stavanger, v. Olve Christophersen Byre, kommersiell direktør i Scale AQ

17:50-18:00       AquaNext 2024 – dette kan du vente deg! v. Sigurd Vik, daglig leder AquaNext AS

18:00-19:00       Mingling og hyggelig prat

Klikk her for å melde deg på Stiim Aqua Pub