– Lake Harvest er de første i verden som har fulldigitalisert sitt opplæringsprogram, sier Nils Fredrik Vestvik i BluePlanet Academy.

Prosjektet i Afrika startet for halvannet år siden og er nå fullført. Det er et stort arbeid som er lagt ned i å gjøre alle Lake Harvest sine protokoller om til animerte videoer, og ansatte i BluePlanet Academy har hatt flere turer til Afrika for å filme og sette seg inn i Lake Harvests rutiner.

Den spesialtilpassede læringsplattformen har nå fulldigitalisert arbeidsinstruksene for Lake Harvest sin tilapia-produksjon.

– Læringsverktøyet fra BluePlanet Academy skal brukes i tre land, Zimbabwe, Zambia og Uganda, forteller Nils Fredrik Vestvik.

Foreløpig er prosjektet fullført og avsluttet, men Vestvik og hans kolleger håper samarbeidet med Lake Harvest kan lede til nye prosjekter.

– Vi har flere andre aktive prosjekter på tilapia, og vi ser også at animerte protokoller er noe vi ønsker å ta hjem til Norge og tilby til laksenæringen. Det er lett å lære gjennom film og animasjon, og gjennom BluePlanet Academy får deltakerne også en bekreftelse på opplæringen de har gjennomgått, sier han.