Gründerpresangen gir et utvalgt selskap i eller rundt havbruksnæringen gratis hjelp til å komme videre. Vinneren får ​250.000,- i rådgivning, tjenester og kontantstøtte under juletreet – fra entusiastiske sponsorer. Stiim Aqua Cluster er en av dem. Gründerselskapene er på jakt etter spennende oppstartsselskaper med gode, kreativ, effektive og bærekraftige ideer som kan være med på å bringe havbruksnæringen videre.

Bedrifter som søkte i fjor kan også søke igjen i 2021. Søknadsfristen er 31. desember 2021.

Søkere må operere i eller rundt havbruksnæringen i ganske vid forstand. Altså selskaper som gjennom sine ide, produkt eller konsept vil kunne bidra til å utvikle næringen videre. Det være seg innen fôr, teknisk utstyr, båt/ skip, biologi og biologiske tjenester, IT, olje/havbruk crossover-teknologi etc.

Den bedriften som vinner konkurransen får:

  • Strategisk rådgivning
  • Visualisering av ditt produkt/tjeneste
  • Oppgradering av grafisk profil
  • Juridisk rådgivning
  • Rådgivning marked/profil
  • Patentrådgivning
  • Rådgivning mht støtteordninger og virkemiddelapparatet, samt tilgang til et stort nettverk innen akvakulturnæringen
  • Adgang til NASF-konferansen samt 12 mnd medlemsskap i NCE Seafood Innovation Cluster
  • Tilgang til (for to personer) og mulighet for å presentere seg på Global Aquatech Summit 
  • – i tillegg til dette kommer 50.000,- i kontanter.

I 2020 var det bedriften MicroClean som vant Gründerpresangen. Du kan lese mer om bedriften i denne artikkelen i Kyst.no I 2019 var en av Stiims medlemsbedrifter, Fishency Innovation, blant finalistene i konkurransen. Les mer om det her.

Mer informasjon om Gründerpresangen finner du på www.grunderpresangen.no

Her kan du søke Gründerpresangen