Arrangørene av kåringen IntraFish og Fiskeribladet ber leserne om hjelp til å få fram den beste representanten. Fristen for å foreslå kandidater til «Årets navn i norsk sjømatnæring» er 6. desember. Deretter kan man frem mot jul stemme på de kandidatene som er foreslått. Her finner du skjemaet der du kan foreslå kandidater.

Her er kriteriene:

  • Vinneren kan være kvinne, mann, organisasjon eller bedrift.
  • Han eller hun har gjort det godt, både med hensyn til egen virksomhet og i samfunnet.
  • Vinneren vektlegger åpenhet i egen virksomhet og eget arbeid.
  • Vedkommende har bidratt til å øke næringens omdømme, vært synlig i media eller på andre måter gjort seg bemerket
  • Vinneren har vært nytenkende/innovativ i satsingsområder.

Det er 19. gang Fiskeribladet og IntraFish arrangerer den nasjonale kåringen. I fjor var det Karsten Austevoll, daglig leder i Inka på Lepsøy i Bjørnafjorden, som ble tildelt utmerkelsen «Årets navn i norsk sjømatnæring». Blant tidligere vinnere er Olav Svendsen, Nofir, Lofotprodukt, Stig Ervik, Aino Olaisen, Inge Berg, Edel O. Elvevoll og Ole-Erik Lerøy.