Kina er et stort og spennende marked for bedrifter innen akvakultur. Samtidig kreves det mye av en norsk bedrift som vil ha innpass og gjøre suksess i det store asiatiske landet. På Stiim digitalt miniseminar «Eksport i kikkerten – Kina», som arrangeres 31. januar kl. 09:00-10:40 i Microsoft Teams, får du nyttig kunnskap om Kina som marked. Webinaret passer både for deg som er nysgjerrig og vil lære mer om handel med Kina, og for selskaper som planlegger etablering eller eksport til Kina eller allerede er etablert i landet.

Stiim Aqua Cluster samt klyngene NCE Aquatech og GATH samarbeider med Innovasjon Norge om en eksportrettet satsing i Kina for norske akvakultur-bedrifter. 7.-13. april planlegges en Trade Mission Tour til Kina for norske akvakulturbedrifter. Webinaret om Kina 31. januar og delegasjonsreisen til Kina i april inngår som del av Stiim Aqua Clusters eksportsatsing «Eksport i kikkerten».

På webinaret bidrar blant annet Henning Kristoffersen og Ji Wu Shang fra Innovasjon Norge Kina. Henning Kristoffersen leder kontoret i Kina og har et lag bestående av totalt 8 rådgivere i Shanghai og Beijing. Innovasjon Norges rådgivere har inngående kunnskap til sjømat og akvakultur-næringen i Kina og kan bidra med strategisk rådgivning, markedstilgang og tilgang til nettverk. Ji Wu Zhang er seniorrådgiver for Innovasjon Norge i Beijing. I tillegg forteller Rita Brokstad om Aquaculture Trade Mission Tour to China som planlegges i april. Her er lenke til Innovasjon Norges side der du kan lese mer om Trade Mission Tour og melde din interesse: Trade Mission Kina – akvakultur | Innovasjon Norge

Miniseminaret er gratis for ansatte i medlemsbedrifter i Stiim, NCE Aquatech og GATH.

Meld deg på Stiim digitalt miniseminar her

Tid: 31. januar kl. 09:00-10:40 i Microsoft Teams

Program for Stiim digitalt miniseminar «Eksport i kikkerten – Kina»

09:00-09:05 Velkommen til Stiim digitalt miniseminar, v. Stiim Aqua Cluster

09:05-09:20 Innovation Norway – market update and aquaculture opportunities in China, v. Henning Kristoffersen  & Ji Wu Zhang

09:20-09:25 Aquaculture Trade Mission Tour to China 2024, v. Henning Kristoffersen & Rita Brokstad, Innovasjon Norge

09:25-09:40 Eksportfinansieringsordninger og Kina som eksportmarked, v. Sigve Klepsvik, Eksfin

09:40-09:55 Erfaringer med etablering av  business i Kina, v. Anita Viga, Skretting

09:55-10:10 Trygg handel med Kina, v. Eivind Johannesen, DNB

10:10-10:25 Kulturperspektiv do’s and dont’s, Ove Nodland, v. Nordic Aqua Partners

10:25-10:40 Å gjøre business i Kina. Muligheter og hinder, v. Heidi Baugstø, Ocean Aquafarms

10:40                Takk for i dag, v. Stiim Aqua Cluster

Klikk her for påmelding