25. mai er vi så heldige at vi har med oss tre kunnskapsrike klyngemedlemmer med innsikt i utviklingstrekk og evne til å se fremover. Dag Sletmo er siviløkonom fra NHH og jobber i DNBs sjømatavdeling. Håvard Walde er utdannet revisor og siviløkonom fra NHH og er administrerende direktør i Skretting Norge. Bård Misund har en PhD i industriell økonomi fra UiS. Han jobber som professor på Handelshøgskolen ved UiS og har spesialkompetanse på økonomiske forhold relatert til havbruksnæringen.

Covid-pandemi og krig påvirker kostnadsutviklingen også innen havbruksnæringen. Hvordan påvirker tilgangen på råvarer kostnadsutviklingen for fôrprodusentene? Og hva med kapital, rente og inflasjon i usikre og krevende tider? På miniseminaret «Kostnadsutvikling i krevende tider» får du i løpet av en drøy time en høyaktuell innføring i dagens situasjon og innsikt i hvilke faktorer som kan påvirke kostnadsutviklingen i tiden fremover.

Prissjokk på kort sikt og en senere normalisering av prisen på råvarer på et høyere nivå enn det vi har vært vant til, kan bli en konsekvens av det vi nå opplever. En utvikling av nye leveransekjeder med større andel nasjonale og regionale råvarer for å redusere sårbarhet dersom globale uforutsette situasjoner oppstår, kan være en annen konsekvens.

Bli med på vårt spennende miniseminar og lær mer om hvordan kostnadene i næringen påvirkes av det som nå skjer globalt.

Stiim digitalt miniseminar arrangeres i Teams 25. mai kl. 09:00-10:15

Miniseminaret er gratis for alle ansatte i Stiims medlemsbedrifter. Eksterne deltakere betaler kr. 300,- for deltakelse.

Meld deg på Stiim digitalt miniseminar her

PROGRAM

09:00 – 09:05          Velkommen til miniseminar om kostnadsutvikling i krevende tider
                         
      Stiim Aqua Cluster/Blue Planet

09:05 – 09:25          Kapital, rente og inflasjon
                        
        Dag Sletmo, DNB

09:25 – 09:45          Råvarer – kostnadsutvikling og tilgang
                         
      Håvard Walde, Skretting

09:45 – 10:05          Forventninger til kostnadsutvikling i lakseproduksjon fremover
                             
  Bård Misund, Universitetet i Stavanger

10:05 – 10:15           Oppsummering og takk for i dag

Klikk her for å melde deg på miniseminaret 25. mai