– Deltakelsen i Ocean of Opportunities var veldig nyttig i den krevende fasen gründerbedriften var i, forteller Arne Berge i Stiim-medlemsbedriften FishGLOBE.

Ett år etter at han og bedriften deltok i Ocean of Opportunities 2018 er den første fullskala FishGLOBE V5 under bygging.

Bedriften har fått ny daglig leder i Tor Hellestøl, som har mange års erfaring fra oljeindustrien, og selskap og styreform er profesjonalisert.

– I løpet av vekstprogrammet fikk vi på plass finansieringen som sikret videre utvikling og vekst. Mentorordningen har også vært essensiell for selskapet, innrømmer Berge.

For FishGLOBE endte det faktisk med at selskapets mentor i vekstprogrammet, Tor Hellestøl, ble ansatt som daglig leder i bedriften.

Etter hvert kom også kontrakten for bygging av første fullskala FishGLOBE postsmolt-anlegg på plass.

I slutten av juni løftes den første globen i sjøen og transporteres fra Bamble til Stavanger. Derfra går turen til Lysefjorden og eierselskapet RyFish.

RyFish har en FoU-konsesjon for oppdrett av postsmolt i lukket oppdrettsteknologi utviklet av søsterselskapet FishGLOBE. Globen skal driftes av Grieg Seafood.

– Det har vært fullt trøkk på selskapet siden i fjor sommer, sier Arne Berge og får støtte av kollega Tor Hellestøl. Nå er de klar for å ta FishGLOBE videre ut i markedet.

Det første fullskala FishGLOBE postsmolt-anlegget er nå under bygging. Globen har en diameter på 22 meter og rommer 250 tonn fisk.