Høsten 2024 ansetter Stiim Aqua Cluster og morselskapet Blue Planet AS for tredje gang gjennom traineeprogrammet Trainee SørVest i regi av UiS og Næringsforeningen i Stavangerregionen.

– Rekrutteringsprosessen starter i februar. Det er fortsatt mulig for bedrifter å ta kontakt for å få trainee til høsten, forteller prosjektleder Christin Møller i Næringsforeningen. Ordningen Trainee SørVest. Bedrifter i Stavanger-regionen som er interessert i traineeordningen kan kontakte henne på e-post eller telefon 92856829.

Andrea Viga Søndenå så annonsen fra Trainee SørVest på Finn.no i 2021 da hun gikk siste året på sivilingeniørstudiet i havbruk ved UiB.

– Det å være trainee er en mykere overgang fra studier til arbeidslivet. Du får både faglig påfyll og et utvidet nettverk på traineesamlingene, sier Andrea. Nå er hun prosjektleder i Blue Planet AS, der hun blant annet har hovedansvar for sirkulærøkonomi. Høsten 2023 ble Thord Håkon Bakke ansatt som ny trainee i selskapet. Han kom også fra sivilingeniørstudiet i havbruk. Østlendingen Thord Håkon flyttet til Stavanger da han fikk jobben i Blue Planet. Andrea er siddis og flyttet hjem til Stavanger etter studiene.

– Traineeordningen har gitt meg en ekstra verdi gjennom å møte  andre traineer fra andre bransjer som også er nye i arbeidslivet og som gjerne har andre perspektiver, sier Thord Håkon.

– Trainee SørVest er et tverrfaglig program som rekrutterer nyutdannede, ambisiøse kandidater til regionen. Dette skaper muligheter for nyutdannede studenter og regionens næringsliv som stadig er i utvikling, sier prosjektleder Christin Møller. Nye traineestillinger med oppstart høsten 2024 blir lyst ut gjennom Personalhuset 20. februar.

Samlinger i regi av Stiim

– I Blue Planet har vi gjennom Trainee SørVest utvidet staben med to nyutdannede og dyktige folk. Vi kommer også til å ta inn en trainee til høsten, sier CEO i Blue Planet AS, Eivind Helland.

Stiim arrangerte i 2021 og 2022 fire «Stiim trainee-samlinger» for deltakerne i Trainee SørVest som var ansatt i bedrifter i havbruksnæringen og leverandørbedrifter innen akvakultur. Vi gjør det samme 2024/25 om det blir minst fire havbruksbedrifter som rekrutterer gjennom Trainee SørVest. Det begynner å haste dersom din bedrift vil ha trainee til høsten, fristen for å melde inn stillinger er 12. februar.

Kontakt Trainee SørVest

Magnar Viga (t.v.) hos Mowi sørget for omvisning da Stiim arrangerte ekskursjon til havbruksbedrifter i Hjelmeland for trainee-deltakere fra medlemsbedriftene i klyngen våren 2022. (Arkivbilde)