Gladmatfestivalen gikk av stabelen 26.-29. juni og er Norges største matfestival. Stiim plasserte sjømat på festivalkartet på Gladmat i Stavanger. I år var Havbruksteltet til Stiim Aqua Cluster dobbelt så stort som i fjor. Teltet holdt åpent hver dag fra kl. 12-21 med servering av Kjartan Skjeldes gladmatrett «bolinhos de bacalhau». Den portugisisk-inspirerte retten bestod av fritert fiskebolle laget med torsk fra Norcod og potet, og garnert med syltet sopp, tomater og chilimajones. I samarbeid med Godfisk, Grieg Seafood, Norcod, Sterling White Halibut, Stolt Sea Farm, Lerøy, Skretting, Eidesvik Laks og Innovasjonspark Stavanger sørget Stiim for at god sjømat kom ut til folket. Foran Havbruksteltet stod et ti meter langt «fiskebord» med informasjon om fordelene ved å spise fisk og sjømat.

I løpet av fire dager ble det solgt 5538 porsjoner av «bolinhos de bacalhau». Gladmatretten i Havbruksteltet var en av få som fikk terningkast 6 av Stavanger Aftenblads matanmelder. Cirka 100 ulike gladmatretter blir solgt på festivalen. Stiim Aqua Cluster fikk også terningkast 6 i fjor, med en deilig fiskesuppe komponert av Kjartan Skjelde.

Med oss på stand hadde vi både kjendiskokk Kjartan og hans medhjelper, Jan Inge Hauge, samt en gjeng dyktige ungdommer som stod på fra tidlig til sent for å sørge for bolinhos til alle som ønsket å prøve retten. Til tider gikk køen langt ut i gaten, men stemningen var god og retten var vel verd å vente på.

Pop-up sjømatrestaurant om kvelden

Hver kveld ble halve teltet gjort om til gourmetrestaurant der Kjartan Skjelde serverte 6-retters sjømatmiddag. På den spennende menyen stod blant annet krabbekrustade, råmarinert Lerøy-laks, pannestekt kamskjell, grillet sjøkreps, Sterling-kveite, piggvar fra Stolt Sea Farm og hvit sjokolade cremeaux med jordbær og rabarbra. Det var sjømat i alle rettene, til og med den lekre desserten var tilsmakt med fiskesaus. Hele menyen smakte fantastisk.

Under kan du se bilder fra fire dagers Gladmat-fest i Havbruksteltet.

  • På Gladmatfestivalen i Stavanger stod folk i lang kø for å kjøpe Stiim sin gladmatrett med oppdrettstorsk. Målet med Stiim-standen var å gi folk lyst til å spise mer sjømat.