De to siste årene har Stiim Aqua Cluster og kjendiskokk Kjartan Skjeldes gladmatrett fått terningkast 6 av anmelderne i Stavanger Aftenblad. I år frister vi med en gladmatrett som består av ceviche av laks med hjemmelaget tortilla. I år er mesteren bak gladmatretten Jan-Erik Hauge, som blant annet har erfaring både fra kokkelandslaget og restaurantene Tango og Fish & Cow i Stavanger. Han har vært med på å sikre suksess i Havbruksteltet på Strandkaien de to siste årene og gleder seg til årets arrangement.

Havbruksteltet på Strandkaien er i regi av Stiim Aqua Cluster med støtte fra Godfisk (Norges sjømatråd), Sterling, Grieg Seafood, Innovasjonspark Stavanger, Lerøy og Norwegian Lobster Farm.

Demonstrasjon av sjømat

Lørdag 28. juni kl. 13-14 blir det demonstrasjon i Havbruksteltet. Kokk Jan-Erik Hauge demonstrerer helbaking av Sterling-kveite, nedskjæring og servering av laks og behandling og bruk av annen sjømat.

Det blir smaksprøver på bakt Sterling-kveite og sashimi av laks. Jan-Erik vil også vise fram bifangst, matfisk som kanskje ikke så ofte utnyttes, og fortelle hvordan den kan bli til velsmakende retter. Demonstrasjonen er gratis og åpen for alle festivalgjester – her er det gode tips å hente både for familier, godt voksne og unge som har interesse for matlaging!

Kokk Jan-Erik Hauge har komponert årets gladmatrett i Havbruksteltet og laget den eksklusive menyen med  BabyBlue™-hummer til kveldsarrangementene. 25.-28. juni er det Gladmatfestival i Stavanger

3-retters hummeropplevelse

I fjor arrangerte vi gourmetmiddag med sjømatmeny i Havbruksteltet hver kveld under festivalen. 25.-28. juni i år er det Gladmatfestival igjen. Nå blir det et nytt konsept, der eksklusiv  BabyBlue™ hummer fra Norwegian Lobster Farm er stjernen i 3-retters menyen som Jan-Erik Hauge har komponert.

Fredag morgen var det på grunn av forfall 3 ledige billetter til hummeropplevelse 27. juni kl. 17:30. Se om de fortsatt er ledig her

Hver kveld under Gladmat serveres en treretters meny basert på  BabyBlue™-hummer fra Norwegian Lobster Farm. Rettene tilberedes av Jan-Erik Hauge, og serveres med nøye utvalgte champagner og musserende viner. Maten, stemningen og rammen gir en fin anledning til å samle kollegaer eller samarbeidspartnere til en minneverdig sommeravslutning, kundemiddag eller teambuilding. I år blir det ståbord som gir god anledning til mingling og en sosial matopplevelse.

Kveldens BabyBlue™ 3-retters meny

Hummer bisque

Eple, fennikel og pepperrot

Hummerkjøtt med estragon og rosepepper

Baby blue klør

Green curry og lime

Sommerblomster på sprøtt bakverk

Hummer hale

Grønn asparges, ramsløk og smør

Syrlige vekster og korn

Surdeigsbrød fra MolinåSmør fra Jersey Meieriet

3-retters menyen serveres eksklusivt hver kveld under festivalen, og alle bordsetninger ble fullbooket før festivalen startet.

Årets gladmatrett i Havbruksteltet består av lekker laks og smakfullt lokalt tilbehør.