Stiim på Gladmatfestivalen i Stavanger med gladmatrett og 3-retters hummermeny
25.-28. juni er det Gladmatfestival i Stavanger. Du treffer Stiim Aqua Cluster i Havbruksteltet med en spennende gladmatrett. I tillegg har vi i år en eksklusiv 3-retters hummermeny i teltet.

De to siste årene har Stiim Aqua Cluster og kjendiskokk Kjartan Skjeldes gladmatrett fått terningkast 6 av anmelderne i Stavanger Aftenblad. I år frister vi med en gladmatrett som består av ceviche av laks med hjemmelaget tortilla. I år er mesteren bak gladmatretten Jan-Erik Hauge, som blant annet har erfaring både fra kokkelandslaget og restaurantene Tango og Fish & Cow i Stavanger. Han har vært med på å sikre suksess i Havbruksteltet på Strandkaien de to siste årene og gleder seg til årets arrangement.
Havbruksteltet på Strandkaien er i regi av Stiim Aqua Cluster med støtte fra Godfisk (Norges sjømatråd), Sterling, Grieg Seafood, Innovasjonspark Stavanger, Lerøy og Norwegian Lobster Farm.
Demonstrasjon av sjømat
Lørdag 28. juni kl. 13-14 blir det demonstrasjon i Havbruksteltet. Kokk Jan-Erik Hauge demonstrerer helbaking av Sterling-kveite, nedskjæring og servering av laks og behandling og bruk av annen sjømat.
Det blir smaksprøver på bakt Sterling-kveite og sashimi av laks. Jan-Erik vil også vise fram bifangst, matfisk som kanskje ikke så ofte utnyttes, og fortelle hvordan den kan bli til velsmakende retter. Demonstrasjonen er gratis og åpen for alle festivalgjester – her er det gode tips å hente både for familier, godt voksne og unge som har interesse for matlaging!

3-retters hummeropplevelse
I fjor arrangerte vi gourmetmiddag med sjømatmeny i Havbruksteltet hver kveld under festivalen. 25.-28. juni i år er det Gladmatfestival igjen. Nå blir det et nytt konsept, der eksklusiv BabyBlue™ hummer fra Norwegian Lobster Farm er stjernen i 3-retters menyen som Jan-Erik Hauge har komponert.
Fredag morgen var det på grunn av forfall 3 ledige billetter til hummeropplevelse 27. juni kl. 17:30. Se om de fortsatt er ledig her
Hver kveld under Gladmat serveres en treretters meny basert på BabyBlue™-hummer fra Norwegian Lobster Farm. Rettene tilberedes av Jan-Erik Hauge, og serveres med nøye utvalgte champagner og musserende viner. Maten, stemningen og rammen gir en fin anledning til å samle kollegaer eller samarbeidspartnere til en minneverdig sommeravslutning, kundemiddag eller teambuilding. I år blir det ståbord som gir god anledning til mingling og en sosial matopplevelse.
Kveldens BabyBlue™ 3-retters meny
Hummer bisque
Eple, fennikel og pepperrot
Hummerkjøtt med estragon og rosepepper
Baby blue klør
Green curry og lime
Sommerblomster på sprøtt bakverk
Hummer hale
Grønn asparges, ramsløk og smør
Syrlige vekster og korn
Surdeigsbrød fra MolinåSmør fra Jersey Meieriet
3-retters menyen serveres eksklusivt hver kveld under festivalen, og alle bordsetninger ble fullbooket før festivalen startet.
